PREY-DINCOLO DE BARF

P.R.E.Y.
De ce modelul pradă si nu BARF?
Hrănirea BARF consideră în mod greșit că câinii sunt omnivori. Câinii nu au nevoie de fructe și legume precum nici de o grămadă de suplimente. Acestea nu sunt nevoile speciei, doar plase de siguranță ca proprietarii să se simtă mai bine. De asemenea BARF propune hrănire cu 50% oase ceea ce este prea mult! Conform studiului lui David Mech: Wolves: Behavior, Ecology and Conservation (David Mech: Lupi: Comportament, Ecologie și Conservare) pielea şi oasele unui animal formează mai puţin de 25% din greutatea totală a animalului. Nu toate oasele animalelor prinse de către lupi poate fi consumată, ceea ce înseamnă că conținutul de os a ceea ce lupul obține de fapt este mai puțin de 25%. În context evolutiv alimentarea BARF este corectă, dar evoluția și natura arată în mod clar că lupii sunt carnivore, și că nici unul dintre prada lor nu este format din 50% oase şi X% legume (pentru că lupii nu mănâncă conținutul stomacului).
Hrănirea crudă specifică speciei preia modelul prăzii lupului din natură, recreând alimentaţia completă şi eficientă. Deci de banii pe care i-ai cheltui pe legume şi suplimente mai degrabă cumpără-i câinelui un iepure întreg. Astfel poţi economisi bani. Dar dacă inima ta doreşte să-l hrăneşti cu legume, dă-i legume, dar trebuie să conştientizezi că dacă-ţi hrăneşti câinele cu carne crudă cu oase organe şi/sau cu animale întregi, îi va fi total inutil să-i dai şi legume. Dacă doreşti să-l hrăneşti ocazional ca o recompensă cu legume și fructe (uneori mulți câini se bucură de fructe), fă-o neapărat, mai ales daca este o trataţie eficientă. Dându-i ocazional fructe si legume nu dăunează câinelui şi nici nu-i răstoarnă obiceiurile alimentare. Doar asigurați-vă că evitați fructele și legumele toxice pentru animale (cum ar fi ceapa si stafidele).
Atunci cu ce să-i hrănim?
Puteți da cam orice animal care aleargă, înoată sau zboară. Pentru exemple de reţete puteţi vizita pagini RAW. Iată câteva sugestii, și note utile:
• ouă întregi
• vită (orice parte cu excepția oaselor de susținere a greutății)
• ficat (orice specie, * cu excepția celui de porc, mistreț)
• rinichi (orice specie *)
• stomac verde
• inimă (orice specie *)
• splină (orice specie *)
• glande (orice specie *)
• plămâni (orice specie *)
• iepure întreg (sau părți ale acestora)
• pui (întregi sau părți)
• curcan (întregi sau părți)
• prepeliţă
• fazan
• raţă
• gâscă
• miel
• capră
• cerb
• elan
• bizon
• antilopă
• struț
• cangur
• pește întreg (evită somonul proaspăt)
• conservă de pește (rar)
• şobolan
• veveriţă
• şoarece
Consideraţii utile:
Dacă vrei să dai de măncare vânat, este recomandabil să fie inspectată temeinic pentru proiectile și de pus în congelator timp de cel puțin 24 de ore înainte de a-l da ca hrană, ca să piară paraziții. Dacă cunoașteți sursa cărnii (este sigur fără infecții, paraziţi) congelarea nu este întotdeauna necesar. Nu uita că păsările sălbatice (prepelițe, fazani, porumbei) sunt împuşcaţi cu alice. Dacă ajung alice din plumb în câinele sau pisica ta, aceasta poate provoca intoxicație cu plumb. Vânatul este întotdeauna un supliment grozav în alimentaţia oricărui carnivor.
Salmonidele din Oceanul Pacific poartă un parazit toxic, care ar putea afecta grav câini. Salmonidele trebuie congelate cel puţin 24 de ore înainte de fi dată ca hrană pentru câini, congelarea va ucide complet paraziţii. Somonul fiert (sau conservate) este perfect pentru hrănire. Peştele este singurul aliment care poate fi dat pentru hrănire fiert, deoarece oasele devin moi și peștele își păstrează integritatea aproape total. Dacă dai de mâncare pește proaspăt întreg (mai ales dacă tu le prinzi într-un lac), merită să se deschidă stomacul și verificat pentru eventuale cârlige înghiţite, precum şi gâtul și capul merită verificat. În cazul în care peștii au spini sau înotătoare dorsale ascuțite, acestea ar trebui să fie tăiate înainte de a-l da la câine. Nu da prea mult crap, somon de aur, hering și somn, deoarece acestea conțin o enzimă care leagă tiamina sau vitamina B1. Peștii sunt un complement excelent pentru hrănirea crudă, atâta timp cât nu constituie majoritatea acestuia (de exemplu, nu se dă peşte în fiecare zi!).
Rozătoarele sălbatice (veverițe, șobolani, șoareci, etc.) și lagomorfele (iepuri sălbatici, iepuri de câmp) pot purta un număr semnificativ de boli și paraziți, inclusiv tenii și ciuma (care nu este dăunătoare pentru cainele tau în schimb ţie da). Dacă doreşti să-ţi hrăneşti câinele cu acestea să le congelezi timp de cel puțin o lună sau chiar mai mult înainte de hrănire. Poţi face rost de şoareci sau șobolani congelate de calitate bună de la deţinători-comercianţi de reptile sau din alte surse, poţi face rost şi de iepuri congelate din mai multe surse (informaţii găseşti pe internet).
Evitati hrănirea cu oase de susţinere a greutăţii a ierbivorilor mari (femur, oasele din ciolan etc.). Ele pot rupe cu ușurință dinții câinelui. Acestea sunt – ca şi găturile de pui și aripi de pui – cele mai obiectate oase.
De asemenea trebuie evitat hrănirea cu bucăți mici de oase de sine stătător cum ar fi aripi, spate/trunchi de pui fără carne. Ideale sunt bucăţile mari de carne cu oase, a căror masticație este o mare provocare și exerciţiu bun pentru câine. Al doilea cuvânt cheie este „cu carne“. Gândiți-vă la o mulțime de carne în jurul a ceva os. Dacă dai câinelui măncare cu os, asigură-te că adaugi destulă carne pentru a preveni constipatia.
Nu da prea multe organe. Organele sunt incredibil de bogate în substanțe nutritive și sunt un important complement al unei alimentaţii crude, pentru că sunt o sursă esențială pentru vitaminele și minerale necesare animalului de companie. Prea multe organe în schimb poate duce la diaree (care dispare rapid, imediat ce porția următoare de alimente intră în sistemul digestiv).
Înţeleg că după ce ani la rând doar ai măsurat hrana uscată și doar l-ai răsturnat în bolul cainelui, acestea pot părea o mulțime de muncă și instrucțiuni. Ia-o încet, caută un loc (grupuri ,de exemplu : https://www.facebook.com/groups/177… ), unde poți pune întrebări și poţi obține răspunsuri corespunzătoare. Nimeni nu a spus că trebuie să faci totul singur. Cel mai important lucru de păstrat în vedere este faptul că acesta este un „model de pradă“. Un animal pradă are carne, oase și organe. Începe aşa și apoi îl poţi completa. Nu te lăsa descurajat, ține cont de faptul că preferatul tău cu acest tip de alimentare va fi mult mai sănătos și mai fericit.
Cum, sub ce formă să hrănesc câinele cu carne crudă cu oase?
Există mai multe posibilități, şi depinde de mărimea câinelui, vârsta și caracteristicile personale. Trebuie să îţi cunoşti câinele și să alegi ce e potrivit pentru el.
Puteți da carnea cu oase crudă și carcasele întregi congelate parţial, congelate complet sau decongelate. Există câini care preferă să primească organele congelate. Carnea congelată este foarte bun pentru puii care-şi schimbă dinţii, câinilor care învață să mestece/sfâşie din hrana lor şi celor care au tendința de a înghiți întreg. Să dai la câini carnea cu oase în bucăți atât de mari pe cât de mari poti. Dacă ai un câine mare, și vrei să-i dai coaste, dă i-le întregi prinse unele de altele. În cazul în care câinele este mic și vrei să-i dai pulpe de pui, mai degrabă dă-i o bucată mare întreagă (sau chiar un sfert de pui), decât să-l tai în bucăți mici. Bucăţile mici încurajează înghiţirea hranei în loc de mestecare minuţioasă. Se poate considera ca regulă generală ca să fie hrăniţi cu bucăți mai mari decât capul lor. În cazul în care câinele nu va mânca toată mâncarea, pur și simplu adună resturile şi pune-le la frigider sau la congelator și i le dai la hrănirea următoare. Sau puteți lăsa câinele ca să îngroape resturile astfel le va putea mânca atunci când vor fi „maturate“. În schimb pisicile au întotdeauna nevoie de alimente proaspete.
Când dai de mâncare animale întregi, le poţi da cu pene și păr sau îl poţi curăţa de acestea. Depinde de cum îi place câinelui tău şi de ceea ce au experimentat deja (desigur de exemplu nu este recomandat să oferi un pui cu toate penele pe ea unui câine căruia hrănirea crudă este un lucru total nou). Dacă dai de mâncare cu pene, cu prima ocazie s-ar putea să fie nevoie să se scoate principalele pene ca să rămână doar cele moi, doar pentru a evita zgârierea gurii câinelui, etc. În cazul în care dai de mâncare animal întreg pentru prima dată ar putea fi utilă să faci pe ea o mică tăietură pentru a dezvălui „oportunitățile yummy“, care sunt în interior,dar este tipic, că de obicei trebuie să faci acest lucru doar pentru prima dată.
Când îţi hrăneşti câinele, pur și simplu apuci carnea și i-o oferi. Nu este necesar bol, cu excepția cazului în care vrei să pui ouă, conserve de pește, sau organe. Unii dau de măncare în fiecare zi o bucată mică de organe, alţii mai degrabă dau bucăţi întregi de carne și organele de asemenea le dau întregi, alţii oferă organe odată la câteva zile. Tu decizi. Doar să-ţi aduci aminte că organele fac scaune lejere și că prea mult ficat poate provoca supradozaj de vitamina A (acesta este un motiv pentru care nu este recomandat suplimentarea de Omega 3 cu uleiul de ficat presat la rece). Atât timp cât îţi hrăneşti câinele cu organe variate, şi nu-i dai zilnic ficat, el va fi sănătos și fericit.
Unde să hrănesc câinele meu?
Acest lucru este de asemenea, decizia ta şi depinde de preferințele tale personale . Câteva sugestii:
În cazul în care vremea permite, hrăneşte-l afară. Probabil că vei avea parte de câteva priviri ciudate de la vecini, dar doar zâmbeşte-le și fă-le cu mâna.
Poţi hrăni într-un colţ din bucătărie, garaj sau spălătorie.
Poţi hrăni pe un prosop în camera de zi. Este destul de ușor să înveţi un câine să rămână pe prosop. După ce câinele a învăţat să mănânce pe prosop, poţi să-i dai de mâncare în orice parte a locuinţei doar să-i pui prosopul. La nevoie spală prosopul, sau foloseşte mai multe alternativ. Poţi să-i dai de măncare pe un suport din material plastic sau mușama și după ce câinele termină de mâncat şterge-l. Condiția de bază este de a învăţa câinele să rămână într-un singur loc. De fiecare dată când câinele vrea să se mute în altă parte pur și simplu ia bucățile de carne și pune-le înapoi la locația dorită, dirijând şi câinele la loc dacă este necesar. Poţi da comandă ca „rămâne pe prosop“ sau „rămâi“, sau orice vrei. După ceva timp câinele va înțelege că va trebui să rămână pe ceea ce i-ai pus.
O suprafață netedă este ușor de curățat, indiferent dacă acest lucru faci tu sau câinele tău. Apă și un detergent general sau oțet alb sunt perfect adecvate pentru curățare și nu contribuie la dezvoltarea de „superbacterii“, aşa cum fac varietăţile de agenți antimicrobieni și dezinfectante.
Când să alimentez?
Acest lucru depinde de programul câinelui. Puteți da dimineața, după-amiaza, seara. Poţi să hrăneşti oricând ai timp suficient pentru a lăsa câinele să petreacă 10-30 de minute cu mâncatul delicioaselor bucate disponibile. Mulţi aleg seara, pentru că atunci ajung acasă de la locul de muncă, astfel lor le este mai ușor aşa. Alege ce e mai bine pentru tine si câinele tău.
Cât de des să hrănesc?
Acest lucru depinde în principal de rasa câinelui, dar există unele principii generale directoare. Începeţi cu recomandarea de mai jos și ajustaţi-l dacă este necesar. Câinele va arăta ceea ce este bun pentru el, cum ar fi ca atunci când hrăneşti de două ori pe zi și începe să refuze sau să lase bucăţi nemâncate este indicat să-l hrăneşti odată pe zi.
Puii sub patru sau cinci luni ar trebui să fie hrăniți de trei ori pe zi. Daca puiul respinge cu regularitate unul dintre hrăniri atunci să-i dai doar de două ori pe zi. În cazul în care puiul solicită patru mese, atunci hrăniţi-l de patru ori.
Câinii de peste șase luni pot mânca de două ori pe zi. În cazul în care câinele indică faptul că necesită o singură alimentare, atunci te poţi opri la o hrănire pe zi.
Un caine poate fi trecut la a fi alimentat o dată pe zi dacă a.) Puteți vedea că este pregătit pentru asta, b.) A finalizat faza de creștere rapidă (de obicei în jurul vârstei de un an, dar este în funcţie de rasă şi individ), sau c.) Niciodată. Unii câini se simt mai bine cu două mese pe zi, alţii cu o dată pe zi. Lăsați câinele să dicteze acest lucru.
Un câine peste vârsta de un an și care nu mai este pui poate fi lăsat fără mâncare câte o zi în condiții de siguranță atâta timp cât în celelate zile primeşte mai multe alimente, putând să-şi facă rezerve pentru ziua de post.
Postirea este folosită de mulţi hrănitori cu alimente crude cu rezultate bune copiind condiţiile de la câinii sălbatici. Ziua de post prezintă rezultate minunate în domeniul curăţirii organismului și de modelare a corpului, deoarece determină creşterea masei musculare în locul acumulării de grăsime.
O tehnică de post utilizată des este tehnica „saturație și postit“ . Câinele va primi o bucată mare de carne cu o noapte înainte de ziua de post, iar a doua zi nu va primi nimic. Unii oferă un mic dejun ușor după zilele de post, alţii așteptă până seara cu hrănirea. Unii duc această tehnică mai departe ţinând mai multe zile de post pe săptămână, de fiecare dată cu o seară de saturaţie înainte (când poate mânca un pui întreg, curcan întreg sau o jumătate de capră la o singură masă). Acest tip de hrănire imită un mod mai natural de a mâca , lăsând câinele să mănânce până la saturaţie dând permisiune stomacului și sistemului digestiv pentru a-și îndeplini funcția pentru care a fost proiectat. Indiferent de metoda pe care o alegeți, în cazul în care câinele este destul de matur și pregătit pentru ea trebuie introdus măcar o zi de post.
De multe ori dictează chiar câinele mai ales daca a mâncat mult cu o zi înainte. În cazul în care câinele mănâncă rapsodic, într-o zi cu plăcere iar altă zi doar după preferinţe, introduceți o zi de post în ziua în care câinele este mai selectiv. De asemenea trebuie să ţii cont de faptul că câinele este un uimitor postitor, sunt capabili să reziste timp de mai multe săptămâni fără alimente.
Cu ce cantitate să se hrănească?
Acest lucru de asemenea variază în funcție de câine. Un câine care este mai activ și are un metabolism mai rapid va mânca mai mult, un câine mai puțin activ cu un metabolism mai lent va mânca mai puțin. Puii tipic mănâncă mai mult decât adulții din cauza necesităților determinate de corpurile lor în creștere rapidă.
Cantitatea zilnică recomandată de alimente este 2-3% din greutatea corporală de așteptat pentru adulți. Astfel, un câine de 50 kg va mânca 1-1,5 kg pe zi. Prin selectarea metodei de „postit și saturație“ în ziua de saturaţie se poate da de până la 3 kg. Unii câini foarte activi necesită pana la 3% din greutatea corpului de adult, în timp ce unul cu un metabolism mai lent are nevoie de aproximativ 2%.
Cum știi dacă câinele este prea gras sau prea slab? Coastele trebuie să fie uşor palpabile și ultimele două coaste atașate la vertebrele coloanei aproape de şolduri ar trebui să fie vizibile. Nu este nevoie să se vadă toate oasele șoldului sau a coastelor sau vertebrele, doar conturul ultimelor două coaste. Dacă te uiți la câinele de sus, trebuie să fie vizibilă o talie între șolduri și cutia toracica. Dar ţineţi cont că câinii pot varia în formă, unele pot avea o formă naturală al corpului mai robust din care cauză nu poate fi vizibil o talie. Este important să-ţi cunoști câinele!
Pentru pui trebuie dat 2-3% din greutatea corporală de așteptat a avea ca adulți. Câinii sub patru luni sunt foarte buni la auto-reglementarea consumului de alimente, astfel încât acestora li se poate da posibilitatea de a mânca un corp întreg, sau întreaga carne crudă, până se satură de fiecare dată. Pune deoparte resturile și dă-le din nou mai târziu. În cazul în care puiul mănâncă aşa de mult încât va avea o burtă imensă umflată, sau devine gras reglementează dozele la 2 – 3 % din greutatea de așteptat de adult .  În cazul în care puiul este prea slab și nu câștigă în greutate, fă-i test de scaun ca să te asiguri că nu are paraziţi și apoi creşte volumul de alimente dacă este necesar. Rețineți că câinii cu alimentaţie crudă cresc mult mai lent și mai echilibrat decât cei hrăniți cu hrană uscată. Nu forțați hrănirea pentru a crește mai repede sau mai mare.

Comments are closed.

Category: Uncategorized
Published on: august 9, 2017
Written by: Gyoparka
Comments: Comments are off for this post.

Share this article

Site-ul este temporar oprit din cauza invertarului. Refuză

Site creat de STARTpeNet