TERAPIE FLORALA BACH PENTRU ANIMALE

Din momentul descoperirii remediilor florale, dr. Edward Bach a spus clar şi limpede că de această terapie vor beneficia toate fiinţele vii, astfel că în dezvoltarea remediilor florale s-a ţinut cont şi de animale.Animalele domestice sau sălbatice sunt fiinţe deosebit de sensibile, adesea cu o inteligenţă deosebită, au capacităţi emoţionale bine dezvoltate şi pot beneficia din plin de remediile florale care le pot ajuta să depăşească multe suferinţe prin care pot trece în decursul vieţii. Datorită faptului că animalele nu au reziduurile emoţionale, credinţele false, lăcomia şi invidia de care suferă oamenii, adesea ele răspund mai rapid şi mai bine la remediile florale decât o fac oamenii.Câinii, caii, pisicile şi păsările răspund minunat la ele, chiar şi animalele de companie cum sunt rozătoarele, reptilele şi peştii, pot fi ajutate în problemele emoţionale şi în traume chiar dacă, în general, nu le credităm cu capacităţi emoţionale.
Remediile florale au mai multe utilizări în terapia şi îngrijirea animalelor: – ajutor în dezvoltarea capacitaţilor de învăţare şi cognitive; – frică, fobii şi anxietate; – pierderea poftei de viaţă, încrederii şi bucuriei de a trăi; – tulburări compulsiv-obsesive; – recuperare după operaţii şi boli; – salvarea şi recuperarea animalelor traumatizate sau maltratate.
Este important să înţelegem că multe probleme de comportament la animalele domestice se datorează altor factori şi s-ar putea să nu fie corelate cu utilizarea corespunzătoare a remediilor florale.Dacă, de exemplu, un câine devine agresiv, poate fi o greşeală dacă considerăm această agresivitate ca fiind numai o problemă emoţională. Poate fi o problemă medicala.Pentru a fi absolut siguri este nevoie de consultul veterinarului ca să vă spună că, din punct de vedere fizic, nu există nimic care i-ar putea produce durere şi/sau suferinţă.In al doilea rând, comportamentele pot fi, cel puţin în parte, o problemă de dresaj..
Remediile florale pot ajuta la re-dresarea unui animal prost învăţat, dar, în nici un caz, nu îi vor putea schimba obiceiurile. Aceasta pentru că, dacă îi daţi impresia câinelui tau că este OK să mârâie la vizitatori sau să muşte pisica, el nu va avea nici un dezechilibru emoţional când va face aceste lucruri, ci va avea impresia că se comportă ca un câine. Când este vorba de tratarea problemelor cu adevărat emoţionale, cum ar fi efectele negative ale maltratării sau spaimelor severe, remediile florale pot fi folosite şi, adesea, au rezultate spectaculoase.Când presupunem că problema poate fi tratată în primul rând cu remediile florale, iar remediile necesare au fost alese şi administrate corect, rezultatele pozitive se văd după 2-3 săptămâni şi uneori chiar mai repede. In mod natural, rezultatele depind de individualitatea animalului şi de natura şi severitatea problemei pentru care este folosit.
Administrarea remediilor florale la animale
Remediile florale se administrează uşor la animale. Ele pot fi adăugate în hrană sau în apa de băut. Pot fi administrate până la 6– 8 remedii odată. Doza obişnuită este 4 picături din fiecare remediu, de 4 ori pe zi sau 8 picături de 2 ori pe zi, în funcţie de cum se potriveşte cu nevoile de hrană. Alte moduri de administrare includ picurarea pe mână pentru a fi linse de către animal. Remediile puse pe bucăţele de carne ,carne tocata,ficat uscat etc. pot fi gustări excelente sau recompense pentru dresaj.Singura măsură de precauţie în utilizarea remediilor florale la animale este: nu se administrează niciodată picăturile din sticluţă direct în gura animalului. Această precauţie nu se datorează remediilor, ci faptului că picurătorul este din sticlă subţire şi poate fi deosebit de periculos dacă se sparge şi este înghiţit. Autorii nu au auzit de nici un astfel de caz, dar urmarea acestei reguli de securitate este esenţială…
(Eu personal le pot administra pentru ei direct in gura fara nici un risc,tu iti cunosti animalul cel mai bine ,dar daca esti nesigura mai bine urmareste administrarea cea sigura )
Situaţiile acute şi de urgenţă Remediile florale pot fi administrate mai frecvent decȃt s-a menționat mai sus atunci cȃnd animalele sunt tratate pentru situații acute de șoc, traume, teroare, etc.Picăturile sau sprayul se pot administra atunci cȃnd este nevoie, la intervale de cȃteva minute, pȃnă cȃnd animalul ȋncepe să devină calm.Cȃnd aveți dubii sau credeți că animalul este rănit sau are dureri, chemați imediat medicul veterinar.Animalele care suferă devin subit incontrolabile sau agresive fără nici un motiv.In aceste cazuri remediile florale nu trebuie considerate ca un ȋnlocuitor ci un ajutor pe langa tratamentul dat de medicul veterinar.
Compania Germana CANINA folosind instructiunile Dr. Bach si Dr.Rosina Sonnenschmidt naturopat animale a produs sapte amestecuri diferite in special pentru animalele de companie :
  1. PRIM AJUTOR – Se administreaza in caz de accident,stare de soc,durere severa,operatie,in caz de pierdere a constientei.Gestioneaza eficient situatiile de urgenta.
  2. FRICA – Se administreaza in caz de frica,de ex. semne de frica de oameni,alte animale,obiecte,vehicule,zgomot puternic,sunete speciale,tunet,fulger etc.
  3. AGRESIUNE – Se administreaza in cazul semnalelor de comportament agresiv,de ex. deteriorarea obiectelor,spargere,rupere,rontoiala,latrat agresiv durabil,marait.Muscarea obiectelor,animalelor,oamenilor.
  4. INVATARE – Se administreaza in cazuri in care animalul in timpul jocului,dresajului in timpul cooperari cu stapanul nu invata eficient,nu se concentreaza asupra invatarii.
  5. EXTERNUARE – Se administreaza in cazuri de oboseala,extenuare,dupa operatie chirurgicala,dupa orice interventie medicala sau convalestenta.
  6. PIERDERE – Se administreaza in suferinte psihice sau pierderea unor persoane,legaturi importante,semnificative,depresii.
  7. DETOXIFIANT – Este recomandat pentru detoxifierea,purificarea organismului,dupa boala dar si in cazul animalelor sanatoase in vederea eliminari deseurilor inutile si daunatoare aflate in organism.Regenereaza organismul imbunatateste starea de bine a animalului.
In cel mai simplu mod granulele pot fi administrate impreuna cu hrana preferata a animalului sau prin diluare intr-o cantitate mica de apa.Nu este necesar sa fie inghitite este suficient ca compozitia activa sa se dizolve in gura animalului.In cazul animalelor aflate in inconstienta este suficient sa plasam granulele sub limba sau gura animalelor.
Dozare recomandata :
-Cazuri acute : de 2-3 ori pe zi ,timp de cel putin 7-10 zile
-Cazuri cronice : de 1-2 ori pe zi,cel putin 8 pana la 12 saptamani,in mod continuu,fara intrerupere,dupa recomandarea medicului veterinar sau fitoterapeutului.

 

Comments are closed.

Category: Uncategorized
Published on: august 2, 2017
Written by: Gyoparka
Comments: Comments are off for this post.

Share this article

Site-ul este temporar oprit din cauza invertarului. Refuză

Site creat de STARTpeNet