SÂNGELE

Dozare: 50ml/1kg de carne (Atenție: se raportează la cantitatea de carne și nu la greutatea câinelui).
Depozitare: sângele proaspăt poate fi depozitat 3-4 zile în frigider dar se poate și congela. Dacă ai reușit să faci rost de sânge congelat, după dezghețare se poate recongela. Sângele proaspăt ar trebui să facă parte din meniul fiecărui câine sau pisică cu dietă BARF. Acest lucru este dificil de realizat datorită utilizării mai grele a sângelui.
De ce se recomandă sângele pentru câinele tău? Scopul dietei BARF constă în hrănirea animalelor de casă în funcție de specia lor. Astfel carnea proaspătă este inclusă atât în meniul pisicilor cât și al câinilor fiind alimentul de bază pentru ambele categorii. Cu toate acestea, carnea mâncată de lupi și pisici sălbatice nu este prelucrată ci este crud și cu sânge. Și așa este bine. Dar ce conține sângele?
Sângele mamiferelor conține cele mai importante elemente nutritive , cum ar fi: proteinele, mineralele, fierul, cuprul, sodiul, diferite vitamine, și este complet lipsit de carbohidrați. 100 de grame de sânge de vită conține necesarul zilnic total de fier al unui câine ciobănesc (35 kg). Pisica are nevoie zilnic cam de de 1,5 mg fier. Astfel sângele oferit câinelui tău va fi nu numai o plăcere ci și îl va ajuta. Hrănirea cu sânge este cam dificil de realizat.
Când lupul prinde prada, carnea ce o mănâncă conține sânge proaspăt cu toate componentele ei esențiale-componente care lipsesc din produsele zilelor noastre. Prin urmare , este necesară creșterea aportului de sânge la câini și pisici.
Următoarea problemă: coagularea sângelui sau anticoagulantele
Ce reprezintă coagularea sângelui? Sângele coagulează îndată ce iese din rană. Sângele este alcătuit din diverse substanțe care asigură coagularea după câteva minute, în cazul în care nu este prelucrat sau congelat. Coagularea nu înseamnă deteriorarea calității sângelui , compoziția rămâne neschimbată. Prelucrarea sângelui coagulat este mai dificilă . În plus, nu toți câinii și pisicile acceptă sângele coagulat.
Anticoagulantele: este un aspect cu două tăișuri. Cum coagularea poate fi împiedicată cu mișcarea permanentă sau cu răcirea corespunzătoare a sângelui, în zilele noastre abatoarele folosesc anticoagulante.
Aceasta este de obicei un amestec de sare și sodiu citrat. Anticoagulantele asigură ca sângele să rămână în stare fluidă. Cu toate acestea, în special la pisici mai sensibile – , consumul regulat de anticoagulante pot provoca tulburări de sângerare (coagulopatii)
Ca și consecință , putem spune că animalul tău preferat poate pierde mult sânge în cazul unei vătămări sau în timpul intervenției chirurgicale deoarece coagularea se poate produce mai târziu. Cu toate acestea este dificilă realizarea produselor din sânge fără elemente de anticoagulare.
Anticoagulantele sunt folosite în laboratoare medicale și în abatoare pentru a păstra sângele proaspăt .

Comments are closed.

Category: Uncategorized
Published on: august 3, 2017
Written by: Gyoparka
Comments: Comments are off for this post.

Share this article

Site-ul este temporar oprit din cauza invertarului. Refuză

Site creat de STARTpeNet