VOMITARE ACIDA LA CAINI

În cazul hrănirii cu alimente crude nu trebuie să fim surprinși în cazul în care apare vomă acidă: cărnurile de pui, curcan, vită, vițel, organele acidifiază ca dealtfel și ouăle.

  • Digestia câinilor funcționează diferit față de a omului, ei nu sunt atât de afectați de vărsături.
  • Poate avea milioane de motive: se răzbună puiul înfulecat aproape imediat după hrănire, în aceste cazuri este vorba doar de reașezarea lucrurilor. Voma acidă, un lichid galben spumos apare cu ore bune de după consumarea alimentelor.
  • Poate fi pur și simplu activitatea de auto-vindecare a câinelui, care este doar o descărcare a acidului acumulat. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când este hrănit regulat la aceași oră, și se întâmplă ca să se sară peste o alimentare. În acest caz pur și simplu se elimină acidul acumulat.
  • Dacă câinele vomită acid din când în când, nu prezintă problemă, dar la vărsături regulate (de mai multe ori pe săptămînă) neapărat trebuie vizitat veterinarul pentru că poate fi simptomul a mai multor boli (obstrucție intestinală, tumoare, pancreatită, etc.)
  • Manifestarea tipică a acidității crescute este mâncatul excesiv de iarbă, deoarece calitatea benefică al ierbii este că reglează ph-ul sau provoacă vomitatul animalului.
  • Dacă stomacul câinelui produce prea mult acid, se merită alcalinizarea, de exemplu cu oțet de mere, al cărui efectul poate fi potențat cu o legumă cu alcalinizare crescută, castraveți. Castraveții in oțet sunt recomandate și la oameni pentru consumare impreună cu carnea, deci cu curaj. Legume foarte alcalinizante pentru câini: broccoli, varză de Bruxelles, castraveți, dovleci, morcovi, ardei, cartofi.
  • Dintre lactate: chefir, cașcaval stătut, iaurt stătut.
  • Nu avem altceva de făcut decât să dirijăm aciditatea organismului spre o direcție mai corectă, să-i dăm garnitură din legumele înșirate mai sus, respectiv lactatele menționate.

Comments are closed.

Category: Uncategorized
Published on: iulie 4, 2017
Written by: Gyoparka
Comments: Comments are off for this post.

Share this article

Site-ul este temporar oprit din cauza invertarului. Refuză

Site creat de STARTpeNet